Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρέπες με Μέλι και Φρούτα

Αυτές οι κρέπες είναι τέλειες για ένα πρωινό ή ένα γλυκό σνακ

Οι κρέπες είναι ελαφριές, λεπτές και μπορούν να σερβιριστούν με ποικίλες γεμίσεις. Αυτή η συνταγή προτείνει γέμιση με μέλι και φρέσκα φρούτα.

Υλικά για τις κρέπες:

  • 1 κούπα αλεύρι
  • 1,5 κούπα γάλα
  • 2 αυγά
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

Υλικά για τη γέμιση:

  • Μέλι
  • Διάφορα φρέσκα φρούτα (φράουλες, μπανάνες, μήλα, μπλε μούρα κλπ.)

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάλτε λίγο βούτυρο.
  3. Προσθέστε μια λεπτή στρώση από το μείγμα των κρέπες στο τηγάνι, διασπείροντάς το ομοιογενώς. Φρυάξτε για 1-2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να είναι χρυσαφένια, και στη συνέχεια γυρίστε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  4. Όταν η κρέπα είναι έτοιμη, τοποθετήστε την σε ένα πιάτο.
  5. Προσθέστε τα φρούτα κομμένα σε φέτες ή κομμάτια πάνω στην κρέπα, ρίξτε από πάνω μέλι και διπλώστε την κρέπα σε τέταρτα ή τυλίξτε τη σαν ρολό.
  6. Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!

Αυτές οι κρέπες είναι τέλειες για ένα πρωινό ή ένα γλυκό σνακ και μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και γεμίσεις.

Image by Freepik

Διαβάστε επίσης