Αυτές οι κρέπες είναι τέλειες για ένα πρωινό ή ένα γλυκό σνακ
Οι κρέπες είναι ελαφριές, λεπτές και μπορούν να σερβιριστούν με ποικίλες γεμίσεις. Αυτή η συνταγή προτείνει γέμιση με μέλι και φρέσκα φρούτα.
Υλικά για τις κρέπες:
- 1 κούπα αλεύρι
- 1,5 κούπα γάλα
- 2 αυγά
- Λίγο αλάτι
- 2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Υλικά για τη γέμιση:
- Μέλι
- Διάφορα φρέσκα φρούτα (φράουλες, μπανάνες, μήλα, μπλε μούρα κλπ.)
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, το αλάτι και το λιωμένο βούτυρο. Χτυπήστε καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Ζεστάνετε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάλτε λίγο βούτυρο.
- Προσθέστε μια λεπτή στρώση από το μείγμα των κρέπες στο τηγάνι, διασπείροντάς το ομοιογενώς. Φρυάξτε για 1-2 λεπτά από τη μια πλευρά, μέχρι να είναι χρυσαφένια, και στη συνέχεια γυρίστε την κρέπα για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Όταν η κρέπα είναι έτοιμη, τοποθετήστε την σε ένα πιάτο.
- Προσθέστε τα φρούτα κομμένα σε φέτες ή κομμάτια πάνω στην κρέπα, ρίξτε από πάνω μέλι και διπλώστε την κρέπα σε τέταρτα ή τυλίξτε τη σαν ρολό.
- Σερβίρετε ζεστή και απολαύστε!
Αυτές οι κρέπες είναι τέλειες για ένα πρωινό ή ένα γλυκό σνακ και μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορα φρούτα και γεμίσεις.
Image by Freepik