Μια συνταγή γεμάτη νοσταλγία και παιδικές αναμνήσεις!
Η κρέμα κατσαρόλας θα σας συνεπάρει με την γεύση της ταξιδεύοντας σας ξανά στα παιδικά σας χρόνια! Πανεύκολη, ακαταμάχητη και φυσικά νόστιμη!
Υλικά
- 20 γρ. κακάο
- 60 γρ. κορν φλάουρ
- 1 βανιλίνη
- 500 ml γάλα
- 500 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. ζάχαρη
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε μια κανάτα βάζουμε το κακάο, το κόρν φλάουρ, τη βανιλίνη, 100 ml γάλα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, 400 ml γάλα, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο και ανακατεύουμε, μέχρι να βράσει η κρέμα μας.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα σε ατομικά μπολάκια.
- Γαρνίρουμε με τρούφα λευκής σοκολάτας και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Τις κρεμούλες τις αφήνουμε να κρυώσουν και τις βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες ή τις τρώμε αμέσως.
Πηγή: dimitrismichailidis.com