Αρωματικό γιαουρτογλυκό!
Ένα πανεύκολο και ιδιαιτέρως αρωματικό γιαουρτογλυκό με σοκολάτα. Με πυκνή, αφράτη σαν μους, υφή και μια δροσερή υπόξινη γεύση, είναι το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο.
Υλικά
Μερίδες: 10
- 500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 150 ml φρέσκο γάλα
- 250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 3 σταγόνες μαστιχέλαιο
- 500 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση (κρατάμε 20 ολόκληρα κεράσια για το στόλισμα)
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιοΣε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
- Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ρίχνουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
- Μοιράζουμε τα κεράσια σε μικρά μπολ και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
- Στολίζουμε με τα ολόκληρα κεράσια που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να σφίξουν.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








