Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιο

Αρωματικό γιαουρτογλυκό!

Ένα πανεύκολο και ιδιαιτέρως αρωματικό γιαουρτογλυκό με σοκολάτα. Με πυκνή, αφράτη σαν μους, υφή και μια δροσερή υπόξινη γεύση, είναι το τέλειο καλοκαιρινό επιδόρπιο.

Υλικά

Μερίδες: 10

  •  500 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  •  150 ml φρέσκο γάλα
  •  250 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  •  3 σταγόνες μαστιχέλαιο
  •  500 γρ. κεράσια, χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στη μέση (κρατάμε 20 ολόκληρα κεράσια για το στόλισμα)

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κρέμα σοκολάτας με γιαούρτι, κεράσια και μαστιχέλαιοΣε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε την κουβερτούρα.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε μέτρια φωτιά για 4 – 5 λεπτά, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
  3. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την κουβερτούρα.
  4. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί μια λεία κρέμα.
  5. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το μαστιχέλαιο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν.
  7. Μοιράζουμε τα κεράσια σε μικρά μπολ και τα γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας.
  8. Στολίζουμε με τα ολόκληρα κεράσια που κρατήσαμε στην άκρη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες, να σφίξουν.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης