Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρέμα Καραμελέ Χωρίς Αυγά

Νόστιμη, βελούδινη και πανεύκολη

Για όσους ακολουθούν ειδική διατροφή αλλά δεν θέλουν να στερούνται τα αγαπημένα τους γλυκά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική! Λαχταριστή κρέμα καραμελέ χωρίς αυγά! Νόστιμη, βελούδινη και πανεύκολη στη παρασκευή της!

Υλικά

Για την Καραμέλα

  1. 80 γρ. ζάχαρη
  2. 15 γρ. νερό

Για την κρέμα

  1. 200 ml γάλα
  2. 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  3. 200 γρ. γιαούρτι
  4. 1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
  5. 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 80 γρ. ζάχαρη, 15 γρ. νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει ξανθό χρώμα η καραμέλα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  2. Μοιράζουμε σε 4 ατομικά μπολ την καραμέλα μας.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  4. Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά,
  5. Σουρώνουμε για να αφαιρεθούν τυχών σβόλοι.
  6. Μοιράζουμε στα ατομικά μπολ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
  7. Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 40′-50′.
  8. Αφού κρυώσουν, ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης