Νόστιμη, βελούδινη και πανεύκολη
Για όσους ακολουθούν ειδική διατροφή αλλά δεν θέλουν να στερούνται τα αγαπημένα τους γλυκά, αυτή η συνταγή είναι ιδανική! Λαχταριστή κρέμα καραμελέ χωρίς αυγά! Νόστιμη, βελούδινη και πανεύκολη στη παρασκευή της!
Υλικά
Για την Καραμέλα
- 80 γρ. ζάχαρη
- 15 γρ. νερό
Για την κρέμα
- 200 ml γάλα
- 200 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. γιαούρτι
- 1,5 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε 80 γρ. ζάχαρη, 15 γρ. νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις πάρει ξανθό χρώμα η καραμέλα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε σε 4 ατομικά μπολ την καραμέλα μας.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, το κόρν φλάουρ και ανακατεύουμε με το σύρμα.
- Προσθέτουμε το εκχύλισμα βανίλιας, το γιαούρτι, το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά,
- Σουρώνουμε για να αφαιρεθούν τυχών σβόλοι.
- Μοιράζουμε στα ατομικά μπολ και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε βραστό νερό στο ταψί μας και ψήνουμε στους 150 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 40′-50′.
- Αφού κρυώσουν, ξεφορμάρουμε με ένα μαχαίρι, αναποδογυρίζουμε σε ένα πιάτο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com