Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρέμα καραμελέ

Κρέμα καραμελέ: Ένα all time classic επιδόρπιο

Η κρέμα καραμελέ είναι ένα από τα πιο δροσιστικά και νόστιμα επιδόρπια. Μετράει εκατομμύρια φανς σε όλο τον κόσμο ενώ λατρεύεται από μικρούς και μεγάλους. Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα το αγαπημένο σας γλυκό.

Υλικά

  • 1 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 6 αυγά

Εκτέλεση

Αρχικά προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια ανακατέψτε 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη και 1 φλιτζάνι κρύο νερό σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.

Έπειτα ανεβάστε τη θερμοκρασία και αφήστε να πάρει βράση χωρίς να το ανακατέψετε, για 5 με 7 λεπτά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη για 2 λεπτά, μέχρι να υποχωρήσουν οι φυσαλίδες. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα ζάχαρης σε έξι πυρίμαχα μπολ και αφήστε στην άκρη.

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίξτε την κρέμα, με το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας.

Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας μέχρι να σχηματιστούν μικρές φυσαλίδες στην άκρη του σκεύους και μετά αποσύρετε από τη φωτιά.

Χτυπήστε τα αυγά και την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν κρέμα. Στη συνέχεια προσθέστε σιγά σιγά το μείγμα της κρέμας, ανακατεύοντας συνεχώς. Έπειτα σουρώστε το μείγμα σε μια κανάτα και μοιράστε την κρέμα στα πυρίμαχα ατομικά μπολάκια.

Τοποθετήστε τα μπολ σε ένα μεγάλο ταψί, με βραστό νερό μέχρι τη μέση των μπολ και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να δέσει η κρέμα. Αφαιρέστε το ταψί από το φούρνο και τα μπολ από το νερό και αφήστε στην άκρη να κρυώσουν. Τέλος τοποθετήστε την κρέμα καραμελέ στο ψυγείο για όλη τη νύχτα και την επόμενη μέρα αναποδογυρίστε την κρέμα σε πιάτο και σερβίρετε.

Διαβάστε επίσης