Κουνουπίδι πανέ

Forever Woman

Τέλειο συνοδευτικό για ψάρια ή κρέας.

Φανταστικός τρόπος για να φτιάξετε το πιο νόστιμο κουνουπίδι πανέ! Τέλειο συνοδευτικό για ψάρια ή κρέας.

Υλικά 

  • 1/2 κιλό κουνουπίδι
  • 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κ.σ. νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για το κουνουπίδι πανέ

  • Καθαρίζουμε πρώτα το κουνουπίδι και το βράζουμε για 4΄- 5΄ να μαλακώσει λίγο.
  • Το στραγγίζουμε και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές.
  • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Με πιρούνι χτυπάμε το αυγό με το νερό.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
  • Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κουνουπιδιού στη φρυγανιά, να καλυφθούν καλά.
  • Έπειτα, τα βουτάμε στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά (εάν χρησιμοποιήσουμε τυρί, το ανακατεύουμε με τη φρυγανιά).
  • Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω γύρω.
  • Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
  • Το κουνουπίδι είναι ένα υγιεινό λαχανικό που μπορεί να γίνει και πολύ νόστιμο. 

Πηγή: argiro.gr