Ξεχωρίζουν το Πάσχα!
Κουλουράκια Πασχαλινά της γιαγιάς με αμμωνίας για το Πάσχα, αλλά και για κάθε μέρα!
Υλικά
- 1.250 γρ. αλεύρι
- 500 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. άχνη ζάχαρη
- 5 αυγά
- 125 γρ. γάλα
- 3 βανίλιες
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. αμμωνία
Για το διάλυμα αυγού
- 2 κρόκους
- 5 κ.σ. νερό
- 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη για 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά να τα πίνει το μείγμα.
Προσθέτουμε τη βανίλια και λίγο λίγο το γάλα και την αμμωνία.
Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και αφού μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα, αρχίζουμε και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια.
Τα αραδιάζουμε σε ταψια με λαδόκολλα.
Βάζουμε τα υλικά για το διάλυμα αυγού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με πιρούνι.
Αλείφουμε δύο φορές με το διάλυμα αυγού.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 με 170°C στον αέρα για 25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν.
Πηγή:https://www.argiro.gr