Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κοτόσουπα κρέμα με ρύζι και καλαμπόκι

Βελούδινη και απολαυστική!

Μια κρεμώδης, φίνα και θρεπτική κοτόσουπα με ρύζι και καλαμπόκι που μπορούμε να σερβίρουμε ως πρώτο πιάτο σε ένα χειμωνιάτικο κάλεσμα.

Λεία και βελούδινη, αυτή η κοτόσουπα μοιάζει περισσότερο με κρέμα παρά με την ρουστίκ εκδοχή της που έχουμε συνηθίσει. Ο ζωμός της είναι εμπλουτισμένος με ποικιλία λαχανικών, όπως η μαραθόριζα, το σέλερι, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι, τα οποία προσδίδουν επιπλέον βάθος.

Υλικά

Μερίδες: 8

  •  1 μεγάλο κοτόπουλο, βάρους περίπου 1.800 γρ.
  •  250 γρ. ξερά κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  •  200 γρ. μαραθόριζα, χοντροκομμένη
  •  100 γρ. κλωνάρια σέλερι, χοντροκομμένα
  •  200 γρ. φουντίτσες μπρόκολο
  •  100 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, φρέσκα
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  5 γρ. κλωνάρια από φρέσκο θυμάρι
  •  250 γρ. καλαμπόκι κατεψυγμένο
  •  300 γρ. ρύζι γλασέ, για σούπα
  •  70 ml χυμός λεμονιού
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόσουπα κρέμα με ρύζι και καλαμπόκι, ξεκινάμε βάζοντας στη πιο μεγάλη μας κατσαρόλα 7 λίτρα κρύο νερό και το κοτόπουλο και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 30 λεπτά.
  2. Στραγγίζουμε το κοτόπουλο και πετάμε το νερό. Γεμίζουμε την κατσαρόλα με άλλα 7 λίτρα κρύο νερό, ξαναβάζουμε μέσα το κοτόπουλο και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι το νερό να πάρει βράση.
  3. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τη μαραθόριζα, το σέλερι, το μπρόκολο και τα μανιτάρια και βράζουμε για άλλα 30 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι το κοτόπουλο έχει μαλακώσει καλά και μπορούμε να το ξεκοκαλίσουμε.
  4. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα και το αφήνουμε σε ένα ταψί.
  5. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά το καλαμπόκι και το ρύζι και βράζουμε τη σούπα για 50 λεπτά.
  6. Ξεψαχνίζουμε το κοτόπουλο και μαδάμε το ψαχνό σε μικρότερα κομμάτια. Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  7. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την πολτοποιούμε σε δόσεις στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει λεία και βελούδινη.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης