Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κοτόπουλο tandoori με πρόβειο γιαούρτι

Κάνει την διαφορά!

Tandoori μεν, αλλά με την πιο ελληνική πινελιά που μπορείτε να φανταστείτε. Η κρούστα-μαρινάδα από πρόβειο γιαούρτι κάνει τη διαφορά και το κοτόπουλο παίρνει πολλούς πόντους ρωμαλέας νοστιμιάς.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  6 μπούτια κοτόπουλου (κατά προτίμηση βιολογικού)

Μαρινάδα

  •  400 γρ. πρόβειο γιαούρτι + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  •  2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοτριμμένο φρέσκο τζίντζερ (ή 2 κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
  •  1/2 ματσάκι κόλιανδρος ή μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένα
  •  4 κουτ. σούπας μείγμα μπαχαρικών tandoori (σε μπαχαράδικα)
  •  2 κουτ. σούπας πάστα tandoori**
  •  αλάτι
  •  2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Μαρινάδα

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο tandoori με πρόβειο γιαούρτι, ετοιμάζουμε πρώτα τη μαρινάδα: σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το πρόβειο γιαούρτι, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον κόλιανδρο ή μαϊντανό, το ελαιόλαδο, αλάτι, το μείγμα μπαχαρικών tandoori και την πάστα tandoori και ανακατεύουμε καλά.
  2. Ρίχνουμε στο μπολ τα μπούτια του κοτόπουλου, ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα και αφήνουμε για 8 – 12 ώρες (ή όλο το βράδυ) στο ψυγείο.

Την επόμενη ημέρα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε ένα μέτριο ταψί και βάζουμε εκεί τα μπούτια χωρίς να τα σκουπίσουμε από τη μαρινάδα τους.
  3. Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μερικές κουταλιές πρόβειο γιαούρτι.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης