Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κοτόπουλο στη λαδόκολλα με γλυκοπατάτες και μυζήθρα

Zουμερό χωρίς να στεγνώνει

Το κοτόπουλο, ψημένο στη λαδόκολλα, παραμένει ζουμερό χωρίς να στεγνώνει και σε συνδυασμό με τις γλυκοπατάτες και τη μυζήθρα κλέβει τις εντυπώσεις.

Υλικά

Μερίδες: 6-8

  •  1 μεγάλο βιολογικό κοτόπουλο, βάρους 1.800-2.000 γρ., σε 6-8 κομμάτια
  •  200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό
  •  2 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  •  1/2 κουτ. γλυκού κρόκος Κοζάνης, σε σκόνη ή σε ίνες, μουλιασμένος σε 1 κουτ. σούπας πολύ ζεστό νερό
  •  750 γρ. γλυκοπατάτες, καθαρισμένες, σε κύβους των 3-4 εκ.
  •  200 γρ. ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  80 γρ. σταφίδες της αρεσκείας μας
  •  100 γρ. ξερή μυζήθρα, σε κύβους 2-3 εκ.
  •  ξύσμα από 1 λάιμ
  •  3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο στη λαδόκολλα με γλυκοπατάτες και μυζήθρα, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα φαρδύ μπολ, το γιαούρτι, το μισό ελαιόλαδο, το θυμάρι, μπόλικο αλατοπίπερο και το νερό με τον διαλυμένο κρόκο μέχρι να αναμειχθούν.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα, κάνοντας παράλληλα και απαλό μασάζ.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 2-12 ώρες.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C, στη λειτουργία του αέρα.
  5. Στρώνουμε ένα ταψί πρώτα με ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και πάνω του δύο ίδιου μεγέθους φύλλα λαδόκολλας, σταυρωτά.
  6. Στο κέντρο του σταυρού τακτοποιούμε τις γλυκοπατάτες και τις φέτες κρεμμυδιού και αλατοπιπερώνουμε.
  7. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  8. Πάνω τους ακουμπάμε το κοτόπουλο με όλη τη μαρινάδα του μπολ.
  9. Σκορπίζουμε πάνω του τις σταφίδες και τη μυζήθρα.
  10. Τυλίγουμε τα υλικά πρώτα με τις δύο λαδόκολλες και μετά σφιχτά με το αλουμινόχαρτο.
  11. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
  12. Βγάζουμε το ταψί έξω, ανοίγουμε προσεκτικά το πάνω μέρος του όλου περιτυλίγματος και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ωραία τα υλικά.
  13. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί μέσα στο ταψί για 10 λεπτά.
  14. Μεταφέρουμε το πακέτο προσεκτικά σε μια πιατέλα.
  15. Πασπαλίζουμε το φαγητό με το ξύσμα λάιμ και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης