Κοτόπουλο με μανιτάρια αλα κρεμ

Forever Woman

Mία συγκλονιστική και εύκολη συνταγή!

Τι λέτε για ένα κοτόπουλο με μανιτάρια και κρέμα γάλακτος, τόσο νόστιμο και τόσο τρυφερό που θα ξετρελάνει όσους το δοκιμάσουν! Φανταστική συνταγή.

Υλικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1½ φλ. ξερό κρασί
  • 1 ξηρό κρεμμύδι
  • 1 σκελ. σκόρδο
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 1 κλων. δαφνόφυλλο
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση:

Ανακατεύοντας πρώτα το αλεύρι με λίγο αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με αυτό το κοτόπουλο. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι. Σε πλασωτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ροδίζουμε το κοτόπουλο, λίγα λίγα κομμάτια από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε πιατέλα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για 3 με 4 λεπτά. Σβήνουμε με το 1/2 φλ. κρασί. Ντεγκλασάρουμε, τρίβουμε την βάση της κατσαρόλας να διαλυθούν οι καραμελωμένοι χυμοί του κοτόπουλου.

Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρασί και τα μυρωδικά. Αν χρειάζεται συμπληρώνουμε λίγο κρασί ώστε να μισοσκεπάζεται το κοτόπουλο. Σκεπάζουμε και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά έως ότου μαλακώσει το κοτόπουλο. Τότε ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά να πιούν τα υγρά τους (3 λεπτά περίπου).

Τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσει τελείως το κοτόπουλο, περίπου 20 λεπτά. Αφαιρούμε τα μυρωδικά, σουρώνουμε την σάλτσα του φαγητού σε μικρή κατσαρόλα. Σε μπολ διαλύουμε την μουστάρδα στην κρέμα γάλακτος. Όλο μαζί το ρίχνουμε στην σάλτσα.

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να πάρει μία βράση για λίγα λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις και να πυκνώσει. Περιχύνουμε το φαγητό με την κρεμώδη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας, ρύζι ή βραστή πατάτα.

Πηγή: argiro.gr