Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Koτόπουλο με γάλα καρύδας

Έυκολη συνταγή κοτόπουλου.

Μια ασιατικής επιρροής, εύκολη συνταγή με κοτόπουλο για κάθε μέρα. Το γάλα καρύδας, το τζίντζερ και το φυστικοβούτυρο δίνουν τον τόνο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 κοτόπουλο σε 10 κομμάτια, χωρίς την πέτσα
  •  30 ml χυμός λεμονιού
  •  3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  •  3 εκ. τζίντζερ φρέσκο, ψιλοκομμένο
  •  2 κουτ. σούπας κάρι
  •  200 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, λιωμένα
  •  300 ml γάλα καρύδας
  •  80 γρ. φυστικοβούτυρο
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο κόλιανδρο, χοντροκομμένα (αν δεν μας αρέσει, βάζουμε μαϊντανό)
  •  90 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο με γάλα καρύδας, αρχικά κάνουμε «μασάζ» στο κοτόπουλο με το λεμόνι και αλατοπίπερο.
  2. Στη συνέχεια, το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και βγάζουμε 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.UnmuteRemaining Time -0:00Fullscreenhttps://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.636.0_en.html#goog_124699631Advertisement
  3. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Έπειτα, σοτάρουμε το κοτόπουλο για 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε σε ένα σκεύος.
  4. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ, το κάρι, αλατοπίπερο και σοτάρουμε για 10 λεπτά.
  5. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κοτόπουλου, εκτός από αυτά του στήθους.
  6. Προσθέτουμε τη ντομάτα, 200 ml νερό και το γάλα καρύδας και ανακατεύουμε.
  7. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
  8. Διαλύουμε το φυστικοβούτυρο σε 60 ml καυτό νερό και το ρίχνουμε μαζί με το στήθος κοτόπουλου στην κατσαρόλα.
  9. Προσθέτουμε, αν χρειάζεται, λίγο ζεστό νερό για να έχουμε μια πλούσια σάλτσα και δυναμώνουμε τη φωτιά για να πάρει μία βράση το φαγητό.
  10. Ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε 20 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
  11. Πασπαλίζουμε με τον κόλιανδρο και σερβίρουμε, το κοτόπουλο με γάλα καρύδας, με λευκό ρύζι μπασμάτι. Προσέχουμε όπως το τρώμε για τυχόν κοκαλάκια.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης