Με μεράκι, φτιάξτε πανεύκολα ένα σπιτικό, υγιεινό και χορταστικό σνάκ!
Τραγανή από έξω, με νόστιμη και μαλακή γέμιση, αυτή η συνταγή για κοτόπιτα ήρθε για να μείνει! Με μεράκι, φτιάξτε πανεύκολα ένα σπιτικό, υγιεινό και χορταστικό σνάκ!
Yλικά
- 100 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 μεγάλες πιπεριές
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 μέτρια κότα βρασμένη
- 3/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 100 γρ. κασέρι
- 100 ml ζουμί από τη βρασμένη κότα
- 750 γρ. φύλλα κίχι
- βούτυρο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, ένα μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 2 μεγάλες πιπεριές ψιλοκομμένες και τσιγαρίζουμε μέχρι να ξανθαίνει το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το αλάτι, 1 μέτρια κότα βρασμένη και ψιλοκομμένη, το μαυροπίπερο, το τριμμένο κασέρι, 100 ml ζουμί από τη βρασμένη κότα. Σε κάθε υλικό που βάζουμε, πριν προσθέσουμε το επόμενο, ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα τσέρκι 28 εκ. και απλώνουμε τα φύλλα κίχι για πίτες, κομμένα στη μέση, ως εξής: λαδώνουμε κάθε φύλλο καλά, το ένα φύλλο πάνω στο άλλο, αφού έχουμε στρώσει τα μισά φύλλα στο ταψί, απλώνουμε τη γέμιση.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα, μόλις βάλουμε το τελευταίο φύλλο κόβουμε την πίτα σε κομμάτια και λαδώνουμε καλά με ένα πινέλο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για 70′ λεπτά και σερβίρουμε.
Σημειώσεις από τον Σεφ
- Βάζουμε ό,τι κασέρι θέλουμε.
- Χρησιμοποιούμε ό,τι φύλλο μας αρέσει, αλλά μπορεί να αλλάξει ο χρόνος και οι βαθμοί ψησίματος.
- Για το λάδωμα χρησιμοποιούμε 125 ml ελαιόλαδο ανακατεμένο με 125 ml λιωμένο βούτυρο.
Πηγή: dimitrismichailidis.com