Ελαφρύ και νόστιμο!
Χορταστική, νόστιμη συνταγή-καμβάς που μπορούμε να φτιάξουμε με δεκάδες λαχανικά, ανάλογα με την εποχή και τα γούστα μας.
Υλικά
Μερίδες: 4-5
- 2 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
- 150 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
- 2 καρότα, καθαρισμένα, σε κυβάκια
- 1 μέτρια σελινόριζα, σε κυβάκια
- 350 γρ. ρύζι νυχάκι
- 1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτοπιλάφι με λαχανικά σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει το κόκαλο από το κρέας.
- Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
- Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
- Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά, τα καρότα και τη σελινόριζα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε 700 ml από τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη, το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
- Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε την ποσότητα που θέλουμε σε μπολ.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








