Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κοτοπιλάφι με λαχανικά

Ελαφρύ και νόστιμο!

Χορταστική, νόστιμη συνταγή-καμβάς που μπορούμε να φτιάξουμε με δεκάδες λαχανικά, ανάλογα με την εποχή και τα γούστα μας.

Υλικά

Μερίδες: 4-5

  •  2 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
  •  150 γρ. αρακάς, κατεψυγμένος
  •  2 καρότα, καθαρισμένα, σε κυβάκια
  •  1 μέτρια σελινόριζα, σε κυβάκια
  •  350 γρ. ρύζι νυχάκι
  •  1/3 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτοπιλάφι με λαχανικά σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει και να ξεκολλάει το κόκαλο από το κρέας.
  2. Ξαφρίζουμε για όσο χρειαστεί. Βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος, το ξεψαχνίζουμε και το ψιλοκόβουμε.
  3. Σουρώνουμε τον ζωμό και τον κρατάμε στην άκρη.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τον αρακά, τα καρότα και τη σελινόριζα για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
  5. Ρίχνουμε 700 ml από τον ζωμό που κρατήσαμε στην άκρη, το κοτόπουλο, αλατοπίπερο και μετριάζουμε τη φωτιά.
  6. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 8-10 λεπτά.
  7. Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
  8. Πασπαλίζουμε με τον άνηθο, αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε την ποσότητα που θέλουμε σε μπολ.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης