Κορμός σοκολάτας

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά γλυκά!

Ο κορμός σοκολάτας είναι ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά γλυκά!

Είναι εύκολο, γρήγορο, με λίγα υλικά και φυσικά πεντανόστιμο! Έχοντας όλα αυτά τα καλά εγώ θα σου προσθέσω ακόμα ένα, καθώς σου βρήκα τον πιο εύκολο κορμό σοκολάτας με ελάχιστες θερμίδες.

Υλικά

  • 400 ml γάλα με λίγα λιπαρά ή κάποιο φυτικό γάλα της επιλογής σου
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα με 70% περιεκτικότητα σε κακάο ή μαύρη σοκολάτα
  • 270 γραμμάρια βρώμη

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση και μετά αποσύρουμε. Κόβουμε τη σοκολάτα σε κομματάκια και τα προσθέτουμε μέσα στο γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και τέλος, ρίχνουμε μέσα και τη βρώμη. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που να μπορούμε να τη φτιάξουμε σαν κορμό. Απλώνουμε το μείγμα πάνω σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και φτιάχνουμε με τα χέρια μας έναν κύλινδρο. Κλείνουμε και τις δύο άκρες του κορμού και το βάζουμε στη κατάψυξη για 2-3 ώρες μέχρι να σφίξει καλά. Μετά από 2-3 ώρες το βγάζουμε από τη κατάψυξη και κόβουμε σε φέτες ή κομμάτια και απολαμβάνουμε!

Διαβάστε
ακόμα