Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κορμός σοκολάτας από την Αργυρώ

Γίνεται χωρίς μίξερ, στην κατσαρόλα

Ο καλύτερος κορμός σοκολάτας με ζαχαρούχο είναι αυτός! Ο εύκολος κορμός σοκολάτας μωσαϊκό, είναι ένα γλυκό που δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ψυγείο σου. Τα μπισκότα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα, την κουβερτούρα και το κακάο είναι ο απόλυτος συνδυασμός για τον πιο σοκολατένιο κορμό.

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γραµ.
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 70 γρ. κακάο
  • 2 πρέζα/ες αλάτι
  • 1½ συσκ. (350 γραμ.) μπισκότα βουτύρου
  • 40 γρ. κονιάκ (ή λικέρ καφέ)
  • 200 γρ. καραμελωμένα φουντούκια (ή πραλίνα φουντουκιού)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. φουντούκια καβουρδισμένα

Εκτέλεση

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά) σε μικρή κατσαρόλα και μόλις φουσκώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  • Αφήνουμε 1΄.
  • Ανακατεύουμε με σπάτουλα να λιώσει καλά η σοκολάτα και να γυαλίσει το μίγμα.
  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Στην ίδια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το αλάτι και ανακατεύουμε. Η φωτιά πρέπει να είναι χαμηλή ίσα που να λιώσουν τα υλικά και να ομογενοποιηθούν για να γίνει λείος και γυαλιστερός ο κορμός σοκολάτας.
  • Αφού ομογενοποιηθεί το μίγμα, αποσύρουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε για λίγο να γίνει χλιαρό.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και σπάμε μέσα στον κορμό μωσαϊκό τα μπισκότα με το χέρι, χοντροκομμένα.
  • Προσθέτουμε τα καραμελωμένα φουντούκια και ραντίζουμε τον κορμό σοκολάτας με κονιάκ ή λικέρ καφέ.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
  • Τυλίγουμε το μίγμα για το σαλάμι σοκολάτας σε λαδόκολλα ή διπλή μεμβράνη σχηματίζοντας τον κορμό σοκολάτας.
  • Σφίγγουμε τις άκρες της λαδόκολλας ώστε να κρατήσει το σχήμα του ο κορμός και τον παγώνουμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 2 ώρες ή στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
  • Σερβίρουμε τον εύκολο κορμό σκέτο ή με παγωτό.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης