Η ιδανική εποχή για ζεστά και αρωματικά πιάτα
Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ζεστά και αρωματικά πιάτα που περιλαμβάνουν τα καλύτερα προϊόντα της εποχής, όπως τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τα ρόδια και τα σύκα.
Υλικά:
- 1 κιλό κολοκύθι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
- 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
- 1 κ.γ. μπαχαρικά (π.χ. πάπρικα, μοσχοκάρυδο, θυμάρι)
- 100 ml κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα (προαιρετικό)
Οδηγίες:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
- Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
- Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθι και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά.
- Ρίξτε το ζωμό, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι τα κολοκύθια να είναι μαλακά.
- Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια πιο κρεμώδη υφή η σούπα.
- Αφού έχει βράσει, χρησιμοποιήστε έναν μπλέντερ για να την κάνετε πουρέ.
- Διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρετε ζεστή.
Απολαύστε τη σούπα σας με φρεσκοψημένο ψωμί και ένα ποτήρι κρασί!