Το τέλειο πρώτο πιάτο για το Χριστουγεννιάτικο μενού!
Πρώτο πιάτο που θα ανοίξει την όρεξη και θα προετοιμάσει τους καλεσμένους σας για το τι θα επακολουθήσει. Μια βελουτέ κολοκυθόσουπα, στη σωστή θερμοκρασία θα τους μυήσει όλους με τον πιο γκουρμεδιάρικο τρόπο στο πιο festive γεύμα των ημερών!
Υλικά
-1 μεγάλη πορτοκαλί κολοκύθα (περίπου 1 κιλό)
-4-5 πατάτες
-3 κρεμμύδια
-2 πράσα
-0,5 κιλό στραγγιστό γιαούρτι
-Αλάτι & πιπέρι
-Ελαιόλαδο
-2-3 εκατοστά φρέσκο Ginger
-1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
-200 γρ. κολοκυθόσπορο
Εκτέλεση
Κόβουμε τα λαχανικά σε μεσαίους κύβους και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ginger τριμμένο και την πάπρικα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 10 λεπτά. Στη συνέχεια, σβήνουμε με τον ζωμό κοτόπουλο και κατεβάζουμε. Αφήνουμε να βράσει για 45 λεπτά με κλειστό καπάκι και άλλα 10 με ανοιχτό σε πιο δυνατή φωτιά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε το περισσότερο ζωμό σε ένα μπολ. Πολτοποιούμε τη σούπα και προσθέτουμε σιγά σιγά το ζωμό μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που θέλουμε.
Σερβίρουμε με μια μεγάλη κουταλιά της σούπας στραγγιστό γιαούρτι και κολοκυθόσπορο.