Κολοκυθόσουπα για πρώτο πιάτο τα Χριστούγεννα!

Forever Woman

Η κολοκυθόσουπα είναι μια τέλεια επιλογή για πρώτο πιάτο τα Χριστούγεννα, θεωρείται από τις αγαπημένες σούπες. Γίνεται εύκολα με λίγα υλικά ,είναι ελαφριά, εντυπωσιακή και μπορείτε να την σερβίρετε με κρουτόν και γιαούρτι. Επίσης είναι πολύ οικονομική και γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο.

Πάμε να την δούμε αναλυτικά.

ΥΛΙΚΑ

Ένα φλυντζάνι του καφέ ελαιόλαδο.

Ένα μεγάλο κρεμμύδι.

Ένα καρότο μέτριο.

Μια σκελίδα σκόρδο.

5 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών.

1 φλυτζάνι γάλα πλήρες.

500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη.

Forever Woman

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Ελαιόλαδο.

Γιαούρτι.

Κρουτόν.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ.

Forever Woman

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα κατόπιν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, το καρότο και προσθέτουμε το χυμό λαχανικών. Βράζουμε για 25-30 λεπτά.

Όταν έχουν βράσει πολτοποιούμε με το μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει ρευστή. Να έχει μια βελούδινη υφή.

Τέλος ρίχνουμε το γάλα αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε.

Σερβίρουμε με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και λίγα κρουτόν.