Δες βήμα βήμα πως θα φτιάξεις το πιάτο που πρέπει να υπάρχει σε κάθε σπίτι αυτή την εποχή
Η κολοκύθα είναι αναμφισβήτητα ένα από τα λαχανικά, που εκτός από πεντανόστιμα, «φωνάζουν» και φθινόπωρο. Είναι η εποχή τους, είναι απίστευτα φρέσκες και γιατί να μην τις αξιοποιήσουμε με κάθε τρόπο αφού μπορούμε; Αυτή τη φορά, η ομάδα του ForeverWoman ανέλαβε να φτιάξει την πιο εύκολη κολοκυθόπιτα με πολύ λίγα υλικά.
Υλικά
φύλλο κρούστας 450 γρ.
Κολοκύθα κίτρινη τριμμένη 1300 γρ.
Ζάχαρη 200 γρ.
Κανέλα 1 κ γλυκού.
Σιμιγδάλι χοντρό 200 γρ.
80 γρ. Σταφίδες.
100 γρ.καρύδια
Εκτέλεση
Τρίβουμε την κολοκύθα και κατόπιν προσθέτουμε την ζάχαρη και την αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά.
Ύστερα την στραγγίζουμε και προσθέτουμε όλα τα υλικά. Ανακατεύουμε και σε ταψί 40*40 στρώνουμε τα φύλλα μας αφού τα αλείφουμε με ηλιέλαιο εναλλάξ.
Βάζουμε τα μισά φύλλα ρίχνουμε την γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα.
Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στο αέρα για 40 με 45 λεπτά. Η κολοκυθόπιτα μας είναι πανέτοιμη και λαχταριστή!