Κολοκυθόπιτα με φέτα

Forever Woman

Φανταστική συνταγή!

Η τέλεια και εύκολη αλμυρή κολοκυθόπιτα με φέτα και πράσινο κολοκύθι. Φανταστική συνταγή!

Υλικά

  • 6 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθια (τριμμένα σε χοντρό τρίφτη)
  • 2 ξερά κρεμμύδια (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 1 πράσο (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους (ψιλοκομμένα)
  • 3 κ.σ γεμάτες νιφάδες βρώμης (ή τραχανά ή σιμιγδάλι)
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 400 γραµ. φέτα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Αρχικά, ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ από το συνολικό ελαιόλαδο και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε το κρεμμύδι και το πράσο να μαραθούν για 3-4΄. Ανακατεύουμε τη γέμιση τακτικά.
  • Προσθέτουμε το κολοκύθι και αφήνουμε 5′ να πιει τα υγρά του σε δυνατή φωτιά και να στεγνώσει.
  • Αποσύρουμε από την φωτιά.
  • Προσθέτουμε το καρότο, τα φρέσκα κρεμμύδια και τα βότανα. Αλατοπιπερώνουμε.
  • Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσει η γέμιση της κολοκυθόπιτας.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη (τραχανά ή σιμιγδάλι) και τη φέτα σε τρίμματα.
  • Τέλος προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης.
  • Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλο ρηχό ταψί για πίτα 40 εκατοστά.
  • Λαδώνουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί.
  • Στρώνουμε τα 3 χωριάτικα φύλλα ελαφρώς τσαλακωμένα, ακτινωτά.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση, καλύπτουμε με τα αλλά 3 φύλλα, τοποθετώντας τα ελαφρώς τσαλακωμένα.
  • Ραντίζουμε κάθε φύλλο ανάμεσα με λίγο ελαιόλαδο.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο ελαιόλαδο και ραντίζουμε με λίγες σταγόνες νερό.
  • Χαράζουμε επιφανειακά την κολοκυθόπιτα με φύλλο.
  • Ψήνουμε την κολοκυθόπιτα στις αντιστάσεις πάνω κάτω, στην κάτω σχάρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να ξεκολλάει η πίτα από το ταψί.
  • Εναλλακτικά, ψήνουμε σε αέρα, στη μεσαία σχάρα στους 170 βαθμούς C, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.

Πηγή: argiro.gr