Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κολοκυθάκια στον φούρνο

Συνοδέψτε τα με τζατζίκι και απογειώστε την απόλαυση!

Πεντανόστιμα κολοκυθάκια στον φούρνο σαν τηγανητά. Έχουν ίδια γεύση αλλά φυσικά είναι πιο υγιεινά. Συνοδέψτε τα με τζατζίκι και απογειώστε την απόλαυση!

Υλικά

  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 30 γρ. φρυγανιά
  • 20 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι
  • μαυροπίπερο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλάτι και το μαυροπίπερο και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα πιάτο.
  2. Κόβουμε σε ροδέλες τα κολοκυθάκια, τα βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε ένα-ένα τα κολοκυθάκια στο μείγμα της φρυγανιάς και από τις 2 πλευρές και στη συνέχεια σε 1 ταψί πάνω σε 1 λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 230 για περίπου 20-25 λεπτά.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης