Σε άλλη διάσταση!
Με ρύζι πιλάφι, βραστές πατάτες ή ψωμί έχουμε ένα μενού νόστιμο και χορταστικό…
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 μεγαλούτσικα κολοκύθια
- 500 γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
- 100 γρ. γραβιέρα της αρεσκείας μας, τριμμένη
- 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
- 1 ντομάτα, κομμένη μικρά καρέ
- το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος από 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου ή άνηθου, ψιλοκομμένα
- 50 ml γάλα
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, αλάτι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα κολοκυθάκια γεμιστά με τυριά γκρατινέ, ξεκινάμε κόβωντας τα κολοκύθια κατά μήκος στη μέση.
- Με ένα κουτάλι αφαιρούμε τα σπόρια και λίγη από την ψίχα των κολοκυθιών σχηματίζοντας έτσι μια κοιλότητα στην οποία θα βάλουμε τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Αν η γραβιέρα είναι αλμυρούτσικη, δεν βάζουμε αλάτι. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί όσο γίνεται το μείγμα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C.
- Βάζουμε τα κομμένα κολοκύθια σε ένα λαδωμένο ταψάκι και τα αλατίζουμε ελαφρώς. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα κολοκύθια με το μείγμα και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια της γέμισης και να μαλακώσουν κάπως τα κολοκύθια.
- Συνοδεύουμε με ρύζι πιλάφι, πατάτες βραστές ή ψωμί και μια σαλάτα της αρεσκείας μας.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr








