Νόστιμο και ιδιαίτερο!
Ζυμαρικά, απάκι, κρεμμύδια, λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και… 20 λεπτά θα χρειαστείτε για αυτό το πιάτο. Που και εύκολο είναι και ιδιαίτερο.
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά «κοχυλάκι»
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (κρατάμε ξεχωριστά τα κλωνάρια)
- τα φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα (κρατάμε ξεχωριστά τα κλωνάρια)
- 600 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 200 γρ. απάκι, σε μικρά καρέ ελάχιστο καυτερό μπούκοβο
- 1 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
- 2-3 κουτ. σούπας αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το «κοχυλάκι» με τηγανητά κρεμμύδια και απάκι, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατι- σμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, μαζί με τα κλωνάρια των δύο μυρωδικών. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους (πετάμε τα κλωνάρια).
- Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπούκοβο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 8-10 λεπτά.
- Περίπου 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, ρίχνουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμό τους. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε μερίδα από λίγα αμύγδαλα, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr