Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Κοχυλάκι» με τηγανητά κρεμμύδια και απάκι

Νόστιμο και ιδιαίτερο!

Ζυμαρικά, απάκι, κρεμμύδια, λίγα χοντροσπασμένα αμύγδαλα και… 20 λεπτά θα χρειαστείτε για αυτό το πιάτο. Που και εύκολο είναι και ιδιαίτερο.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά «κοχυλάκι»
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη (κρατάμε ξεχωριστά τα κλωνάρια)
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα (κρατάμε ξεχωριστά τα κλωνάρια)
  •  600 γρ. ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. απάκι, σε μικρά καρέ ελάχιστο καυτερό μπούκοβο
  •  1 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δεντρολίβανου
  •  2-3 κουτ. σούπας αμύγδαλα, καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το «κοχυλάκι» με τηγανητά κρεμμύδια και απάκι, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατι- σμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους, μαζί με τα κλωνάρια των δύο μυρωδικών. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε λίγο από το νερό τους (πετάμε τα κλωνάρια).
  2. Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μπούκοβο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 8-10 λεπτά.
  3. Περίπου 2 λεπτά πριν να είναι έτοιμα, ρίχνουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει.
  4. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμό τους. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  5. Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και ρίχνουμε σε κάθε μερίδα από λίγα αμύγδαλα, ξύσμα λεμονιού και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης