Κλιματιστικό: Οι συνέπειες που έχει στο σώμα σου

Το κλιματιστικό, ειδικά το καλοκαίρι, δουλεύει non stop.

Ο πιο γρήγορος τρόπος να αντιμετωπίσουμε τον καύσωνα δεν είναι άλλος από το να ανοίξουμε το κλιματιστικό στους 20c. Μπορεί εκείνη την ώρα να μας ανακουφίζει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εμπεριέχει και μερικούς κινδύνους. Η συνεχής χρήση του κλιματιστικού επιδρά με διάφορους τρόπους στην υγεία μας. Μήπως λοιπόν την επόμενη φορά που θα πας να το ανοίξεις να το ξανασκεφτείς;

“Σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου”

Εάν εργάζεσαι σε κτίριο με κακό εξαερισμό, τότε η χρήση του κλιματιστικού μπορεί να σου προκαλέσει το σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου. Τα συμπτώματα είναι πονοκέφαλος, ξερόβηχας, ζαλάδα και κόπωση. Φρόντισε λοιπόν να υπάρχει συνέχεια ένα παράθυρο λίγο ανοιχτό ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας.

Αφυδάτωση

Η χρήση του κλιματιστικού ξηραίνει την ατμόσφαιρα με αποτέλεσμα να ξηραίνεται και η επιδερμίδα μας.

Ξηραίνονται τα μάτια σου

Μπορεί να τα ρίχνεις στον υπολογιστή αλλά δεν είναι ο μόνος “ένοχος” εάν νιώθεις τα μάτια σου ξηρά. Το κλιματιστικό σε συνδυασμό με τον υπολογιστή είναι ό,τι χειρότερο για τα μάτια σου. Το ιδανικότερο θα ήταν να κλείσεις το κλιματιστικό και να ανοίξεις ένα παράθυρο, αν όμως αυτό δεν αποτελεί επιλογή, φρόντισε τουλάχιστον να σηκώνεσαι τακτικά από το γραφείο και να κοιτάζεις κάπου μακριά ώστε να τους δίνεις μια “ανάσα”.

Μειώνει την αντοχή σου στην υψηλή θερμοκρασία

Ο χρόνος που περνάμε σε μια φυσική υψηλή θερμοκρασία βοηθά τον οργανισμό μας να αντέχει περισσότερο αυτές τις συνθήκες. Εάν λοιπόν συνηθίσουμε να βρισκόμαστε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σε κλιματιζόμενο χώρο όταν βγαίνουμε έξω, η ζέστη θα μας φαίνεται αφόρητη.

Διαβάστε
ακόμα