Κλασικό Κέικ Βανίλιας

Forever Woman

Σερβίρετε και απολαύστε το!

Σερβίρετε και απολαύστε το απαλό κέικ βανίλιας σας! Μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε με γλάσο ή ζαχαρόπαστα ανάλογα με την περίσταση.

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 κ.γ. σκόνη φουρνίσματος
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα ή σκόνη βανίλιας
  • Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ, κρεμάρετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα.
  • Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη φουρνίσματος. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βούτυρου, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για κέικ.
  • Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να περάσει η δοκιμή με το ξυλάκι (να βγαίνει καθαρό όταν το βάζετε μέσα στο κέικ).
  • Αφήστε το κέικ να κρυώνει στο ταψί για 10 λεπτά προτού το βγάλετε και να το αφήσετε σε σχάρα για να κρυώνει εντελώς.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik