Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κλασικό Κέικ Βανίλιας

Σερβίρετε και απολαύστε το!

Σερβίρετε και απολαύστε το απαλό κέικ βανίλιας σας! Μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε με γλάσο ή ζαχαρόπαστα ανάλογα με την περίσταση.

Υλικά:

  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 μεσαία αυγά
  • 2 κ.γ. σκόνη φουρνίσματος
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα ή σκόνη βανίλιας
  • Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ, κρεμάρετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα.
  • Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  • Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
  • Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη φουρνίσματος. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βούτυρου, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για κέικ.
  • Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να περάσει η δοκιμή με το ξυλάκι (να βγαίνει καθαρό όταν το βάζετε μέσα στο κέικ).
  • Αφήστε το κέικ να κρυώνει στο ταψί για 10 λεπτά προτού το βγάλετε και να το αφήσετε σε σχάρα για να κρυώνει εντελώς.

Image by azerbaijan_stockers on Freepik

Διαβάστε επίσης