Σερβίρετε και απολαύστε το!
Σερβίρετε και απολαύστε το απαλό κέικ βανίλιας σας! Μπορείτε επίσης να το διακοσμήσετε με γλάσο ή ζαχαρόπαστα ανάλογα με την περίσταση.
Υλικά:
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 4 μεσαία αυγά
- 2 κ.γ. σκόνη φουρνίσματος
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα ή σκόνη βανίλιας
- Μία πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, κρεμάρετε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα αφρώδες μείγμα.
- Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
- Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το αλάτι και τη σκόνη φουρνίσματος. Προσθέστε το μείγμα αλευριού στο μείγμα βούτυρου, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί για κέικ.
- Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά ή μέχρι να περάσει η δοκιμή με το ξυλάκι (να βγαίνει καθαρό όταν το βάζετε μέσα στο κέικ).
- Αφήστε το κέικ να κρυώνει στο ταψί για 10 λεπτά προτού το βγάλετε και να το αφήσετε σε σχάρα για να κρυώνει εντελώς.
Image by azerbaijan_stockers on Freepik