Αφράτο, εύκολο και μυρωδάτο
Αυτό το κλασικό κέικ βανίλιας θα σας ξετρελάνει! Με αυτή τη συνταγή εγγύηση μπορείτε να φτιάξετε ένα σπιτικό και πολυαγαπημένο σνακ!
Συστατικά
- 220 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου
- 80 γρ. ηλιέλαιο
- 320 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 6 μεσαία αυγά
- 540 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 25 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 240 γρ. Γιαούρτι Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ 2%
- 120 γρ. Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7%
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά συνεχίζοντας το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το Γιαούρτι Αγελάδος ΟΛΥΜΠΟΣ 2%, το Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7%, το αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο, το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε ελαφρά με τη σπάτουλα.
- Απλώνουμε το μείγμα μας σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα 10×30 εκ. ή στην κλασσική στρόγγυλη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 45′-55′.
- Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: dimitrismichailidis.com