Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κλασική Πάστα Σοκολατίνα

Κλασική Πάστα Σοκολάτας αλλά με σταθερή αξία στη γεύση!

Αυτή η πάστα σοκολατίνα με τρούφα είναι ένα κλασικό γλυκό που θα έβρισκες σε όλα τα ζαχαροπλαστεία την δεκαετία του ’80 – ’90. Κλασική Πάστα Σοκολάτας αλλά με σταθερή αξία στη γεύση!

Υλικά

  • σοκολατένιο παντεσπάνι
  • σιρόπι ζάχαρης
  • 200 γρ. σοκολάτα 52%
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • τρούφα σοκολάτας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Βάζουμε τη σοκολάτα με τα 100 ml κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 400 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί και ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
  3. Σε ένα τσέρκι 20×22 εκ. βάζουμε το σοκολατένιο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, βάζουμε τη σοκολατένια μους και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
  4. Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες και το κόβουμε σε 9 ίσα κομμάτια, τα οποία καλύπτουμε με σοκολατένια μους που περίσσεψε και σοκολατένια τρούφα.
  5. Στολίζουμε με σοκολατένια μους, σαντιγί και κερασάκια.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης