Κλασική Πάστα Σοκολάτας αλλά με σταθερή αξία στη γεύση!
Αυτή η πάστα σοκολατίνα με τρούφα είναι ένα κλασικό γλυκό που θα έβρισκες σε όλα τα ζαχαροπλαστεία την δεκαετία του ’80 – ’90. Κλασική Πάστα Σοκολάτας αλλά με σταθερή αξία στη γεύση!
Υλικά
- σοκολατένιο παντεσπάνι
- σιρόπι ζάχαρης
- 200 γρ. σοκολάτα 52%
- 500 ml κρέμα γάλακτος 35%
- τρούφα σοκολάτας
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τη σοκολάτα με τα 100 ml κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ και τα λιώνουμε στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 400 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια μαλακή σαντιγί και ανακατεύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα.
- Σε ένα τσέρκι 20×22 εκ. βάζουμε το σοκολατένιο παντεσπάνι, το σιροπιάζουμε, βάζουμε τη σοκολατένια μους και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
- Βάζουμε το γλυκό στην κατάψυξη για 2 ώρες και το κόβουμε σε 9 ίσα κομμάτια, τα οποία καλύπτουμε με σοκολατένια μους που περίσσεψε και σοκολατένια τρούφα.
- Στολίζουμε με σοκολατένια μους, σαντιγί και κερασάκια.
Πηγή: dimitrismichailidis.com