Αυτή η συνταγή είναι εύκολη, γευστική και ιδανική για τις κρύες χειμερινές ημέρες. Απολαύστε το ζεστό φαγητό και ανακαλύψτε την ευχαρίστηση της χειμερινής μαγειρικής!
Υλικά:
- 1 κιλό κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ, τριμμένο
- 2 κουταλιές της σούπας σόγια σως
- 1 κουταλιά της σούπας φιστίκι πάπρικα
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, γεύση
- 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
- 2 φλιτζάνια λάχανο, ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι καρότο, φρεσκοκομμένο
- Κομμάτια φέτας φρέσκου κομματιού
Οδηγίες:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμότητα. Προσθέστε το κοτόπουλο και σωτάρετε μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το τζίντζερ. Σωτάρετε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι να μυρίσουν όλα τα υλικά.
- Προσθέστε τη σόγια σως, τη φιστίκι πάπρικα, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να ενώσετε τα αρώματα.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το μείγμα να βράσει. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέστε τα λάχανα και τα καρότα. Συνεχίστε το μαγείρεμα για περίπου 10-15 λεπτά, μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν.
- Δοκιμάστε και προσαρμόστε τη γεύση σας με αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρετε το ζεστό σούπερ με ένα κομμάτι φέτας φρέσκου ψωμιού.