Εύκολες κιμαδόπιτες
Εύκολες κιμαδόπιτες με 3 μόνο υλικά στην γέμιση και πολύ τραγανό φύλλο. Οι ατομικές κιμαδόπιτες είναι πεντανόστιμες και γίνονται στον φούρνο ή στο τηγάνι.
Υλικά
- 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 150 γρ. χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1/3 κ.γ. αλάτι
- Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού ή ξύδι
- Έξτρα αλεύρι για το φύλλο
Για τη γέμιση
- 250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 150 γρ. κασέρι τριμμένο
- Λίγο πιπέρι
Εκτέλεση
Αρχικά, σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά. Στη συνέχεια ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να βραχεί το αλεύρι και όταν αρχίσει να σχηματίζεται ζύμη, ζυμώνουμε με το χέρι για λίγα λεπτά. Έπειτα βγάζουμε την ζύμη στον πάγκο και ζυμώνουμε λίγα λεπτά, μέχρι η ζύμη να γίνει απαλή και ελαστική. Η ζύμη για το χωριάτικο φύλλο δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια. Στη συνέχεια σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 30’ σε θερμοκρασία δωματίου.
Γέμιση
Αρχικά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Σε δυνατή φωτιά ροδίζουμε τον κιμά ολόγυρα. Στην αρχή δεν ανακατεύουμε. Έπειτα περιμένουμε να ψηθεί ο κιμάς από την μια πλευρά και μετά τον σπάμε σε κομμάτια να ψηθεί παντού. Στη συνέχεια χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο μέτριο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5’ ανακατεύοντας να μαλακώσει το κρεμμύδι. Έπειτα προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε από την εστία κι αφήνουμε την γέμιση κιμά να κρυώσει. Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, την χωρίζουμε σε 6 κομμάτια.
Στη συνέχεια ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο, με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και πασπαλίζουμε κάθε φύλλο με ψημένο κιμά και λίγο κασέρι. Έπειτα διπλώνουμε το φύλλο σε χαλαρό ρολό και σφίγγουμε τις άκρες.
Όμοια φτιάχνουμε όλες τις ατομικές κιμαδόπιτες. Οι κιμαδόπιτες γίνονται ψητές ή τηγανητές. Ψήνονται στον φούρνο στους 180ºC στον αέρα στην μεσαία σχάρα για 30’. Αλείψτε τες με λίγο ελαιόλαδο όταν τις βάλετε στο φούρνο.
Εναλλακτικά τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα και να γίνει το φύλλο τραγανό και τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρονται ζεστές με σαλάτα εποχής και γιαούρτι.
Πηγή: argiro.gr