Απολαύστε την κερασόπιτα σας με ένα φλιτζάνι καφέ ή ένα παγωμένο τσάι, δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη και νόστιμη γεύση.
Υλικά:
Για τη Σφολιάτα:
- 500 γραμμάρια φύλλο σφολιάτας, αποψυγμένο
- 200 γραμμάρια αλεύρι
- 200 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ.γ. αλάτι
- Λίγο νερό (περίπου 100 ml) για το ζύμωμα
Για τη Γέμιση:
- 500 γραμμάρια φρέσκα κεράσια, καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 50 γραμμάρια κορνφλάουρ
- 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
- 1/2 κ.γ. αλεύρι
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Για τη σφολιάτα: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το αλάτι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε. Προσθέστε το νερό σταδιακά, ζυμώνοντας, μέχρι να προκύψει μια ελαστική ζύμη. Σχηματίστε τη ζύμη σε μπαλάκι και αφήστε τη να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα κεράσια με τη ζάχαρη, το κορνφλάουρ, το χυμό λεμονιού και το αλεύρι.
- Στοχεύστε να ανοίξετε το φύλλο σφολιάτας σε λεπτές φύλλα. Κόψτε το φύλλο σε δύο ίσα μέρη.
- Σε μια φόρμα για πίτα ή ταρτ προσθέστε ένα από τα μισά φύλλα, απλώνοντας το πάνω από τις άκρες της φόρμας.
- Απλώστε τη μία μισή ποσότητα της γέμισης πάνω από το φύλλο στη φόρμα.
- Προσθέστε το δεύτερο μισό φύλλο και καλύψτε τη γέμιση.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία για τη δεύτερη πλευρά.
- Χρησιμοποιώντας ένα αιχμηρό μαχαίρι, κόψτε ελαφριά το πάνω φύλλο σφολιάτας σε σχήμα κατακόρυφων ταινιών, δημιουργώντας ένα όμορφο σχέδιο.
- Ψήστε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει χρυσό και τραγανό.
- Αφήστε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια.