Κλασικό, λαχταριστό και αγαπημένο από όλους μας!
Ακολουθήστε τα βήματα της συνταγής και φτιάξτε ένα πεντανόστιμο κέικ σοκολάτας!
Συστατικά
Για το κέικ
- 125 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ σε θερμοκρασία δωματίου
- 125 γρ. ζάχαρη
- 2 αυγά, μεσαία
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 25 γρ. κακάο
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
Για το γλάσο
- 50 γρ. Γάλα Ζωής ΟΛΥΜΠΟΣ 3,7 %
- 100 γρ. κουβερτούρα 52%
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Κόβουμε το βούτυρο σε κυβάκια και το τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και με το εξάρτημα που λέγεται φτερό χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι,το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη λαδωμένη φόρμα μιας χρήσης και ψήνουμε σε πορθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 για περίπου 35’-40’.
- Αφήνουμε να κρυώσει τελειώς.
- Σπάμε την κουβερτούρα σε πολύ μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από την κουβερτούρα.
- Περιμένουμε 1’ και ανακατεύουμε.
- Απλώνουμε το γλάσο πάνω από το κέικ.
- Αφήνουμε να σταθεροποιηθεί το γλάσο και σερβίρουμε.
Πηγή: dimitrismichailidis.com