Απολαύστε το νόστιμο κέικ σοκολάτας με καρύδια!
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα κακάο σε σκόνη
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/2 κούπα βούτυρο (λιωμένο)
- 2 αυγά
- 1 κούπα γάλα
- 1 κούπα καρύδια (καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα)
Οδηγίες:
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε και αλευρώστε ένα ταψί για κέικ.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
- Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το γάλα. Ανακατέψτε καλά μέχρι να προκύψει μια ομογενής σύμμειγμα.
- Προσθέστε τα καρύδια και ανακατέψτε ξανά.
- Χύστε το μείγμα στο ταψί και ομαλοποιήστε την επιφάνεια.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, ή μέχρι να ελέγξετε με ένα καθαρό μαχαίρι που να βγαίνει καθαρό.
- Αφήστε το κέικ να κρυώσει πριν το κόψετε σε κομμάτια.