Όταν το all time classic γλυκό συναντάει το καλοκαίρι
Το κέικ είναι από τα πιο διαχρονικά και αγαπημένα γλυκά. Το ροδάκινο είναι από τα πιο νόστιμα και δροσερά καλοκαιρινά φρούτα. Ενώνοντας τα λοιπόν το αποτέλεσμα μόνο μαγευτικό θα μπορούσε να είναι!
Υλικά
- 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 4 μέτρια ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
- 2 κ. σ. λευκή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Στη συνέχεια ανακατέψτε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπήστε τα με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν κρέμα. Έπειτα προσθέστε τα αυγά, 1 κάθε φορά, και χτυπήστε καλά μετά από κάθε προσθήκη.
Ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα ξεχωριστό μπολ και κοσκινίστε το πάνω από το μείγμα βουτύρου. Έπειτα ανακατέψτε για να ενωθούν τα υλικά και μεταφέρετε το μείγμα σε μία ελαφρώς λαδωμένη φόρμα.
Στη συνέχεια τοποθετήστε τα ροδάκινα μέσα στο μείγμα. Ανακατέψτε 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και κανέλα σε ένα μικρό μπολ και πασπαλίστε ομοιόμορφα το κέικ. Τέλος ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 40 έως 50 λεπτά.