Φτιάξε το πιο τέλειο κέικ πορτοκαλιού που θα γεμίσει το σπίτι ευωδιές!
Το κέικ είναι το all time classic γλυκό που ταιριάζει σε κάθε εποχή και περίσταση και θα τους ξετρελαίνει πάντα όλους! Πάμε να δούμε λοιπόν πως μπορείς να φτιάξεις το πιο εύκολο, αλλά και τόσο αφράτο και αρωματικό κέικ πορτοκαλιού!
Υλικά
- 480γρ. αλεύρι
- 2 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1 βανιλίνη
- 300γρ. ζάχαρη
- 400γρ. χυμός πορτοκάλι
- 200γρ. ηλιέλαιο
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Αρχικά, κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη μαγειρική σόδα. Προσθέτουμε τη βανιλίνη, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε. Μόλις ομογενοποιηθούν ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 45′-50′ λεπτά. Το κεκάκι μας είναι έτοιμο!