Πώς θα φτιάξεις αυτό το τέλειο γλυκό;
Για σένα που λατρεύεις τους ξηρούς καρπούς και θέλεις να τους απολαμβάνεις όλο και πιο συχνά, αυτή η συνταγή για κέικ είναι η λύση!
Διάβασε ακόμα: Σοκολατένια muffins με πορτοκάλι
Υλικά
3/4 του φλιτζανιού βούτυρο ανάλατο
3 αβγά
1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα αμυγδάλου
40 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
80 γρ. αμύγδαλα
3/4 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
Εκτέλεση
Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα για κέικ.
Σε ένα μπολ, χτυπάς αρχικά το βούτυρο και τη ζάχαρη. Ανακατεύεις προσθέτοντας σταδιακά τους κρόκους από τα αβγά. Ομογενοποιείς.
Σε ένα δεύτερο μπολ, προσθέτεις αρχικά το αλεύρι, τα αμύγδαλα και τα ασπράδια των αβγών.
Μόλις δέσει το μείγμα σου, το ενώνεις με το μείγμα στο δεύτερο μπολ.
Απλώνεις το τελικό μείγμα σε μία φόρμα, ρίχνεις λίγο τριμμένο αμύγδαλο από πάνω και ψήνεις στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Μοιράζεις σε κομμάτια όσο είναι ζεστό.