Αν έχεις βαρεθεί τα κλασικά κέικ και θέλεις κάτι διαφορετικό, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή
Το κέικ είναι ένα από τα πιο εύκολα και αγαπημένα σνακ. Αν όμως έχεις βαρεθεί τα κλασικά κέικ και θέλεις κάτι διαφορετικό, τότε πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή. Έχεις σκεφτεί ποτέ να προσθέσεις σταφίδες; Αν όχι ήρθε η ώρα να το δοκιμάσεις! Οι σταφίδες είναι η ιδανικότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις καθώς θα απογειώσουν τη γεύση του κέικ και το κάνουν μοναδικό.
Υλικά
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 βανίλιες
- Μία κουταλιά της σούπας κανέλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 100 γραμμάρια ηλιέλαιο (Μισή κούπα)
- Χυμό από 1,5 πορτοκάλι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- Μία κούπα σταφίδες ξανθές ή μαύρες
- Ηλιέλαιο ή λαδόκολλα για το ψήσιμο
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο μαζί με τη ζάχαρη. Τα χτυπάμε για λίγο μέχρι να λιώσει κάπως η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε το χυμό από το πορτοκάλι, το ξύσμα από το λεμόνι, τις βανίλιες, τη κανέλα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε και τις σταφίδες, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, αφού το κοσκινίσουμε και αφού ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί, λαδώνουμε ένα ταψάκι με λίγο ηλιέλαιο ή του απλώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα στο σκεύος τη ζύμη και ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και είναι έτοιμο για.. φάγωμα!