Σαν καρυδόπιτα, Αφράτο
Yλικά
- 3 αυγά
- 270 γρ, ζάχαρη
- 400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 1κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 285 γρ. ηλιέλαιο
- 315 γρ. γάλα
- 135 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.σ. ξύδι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Βάζουμε τα αυγά και τη ζάχαρη στη κουζινομηχανή και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν.
- Σε ξεχωριστό μπωλ βάζουμε, περνώντας από ψιλό κόσκινο, το αλεύρι, το γαρύφαλλο, την κανέλα και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε.
- Τα προσθέτουμε στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη, σιγά σιγά, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τα καρύδια και αναμειγνύουμε.
- Λιώνουμε τη σόδα στο ξύδι και την ρίχνουμε στο μείγμα μας, χτυπώντας με το σύρμα.
- Σε λαδωμένο ταψί 18/30 εκ. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 175ο για περίπου 1 ώρα.
Πηγή: dimitrismichailidis.com