Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Kέικ λεμόνι

Κέικ με λεμόνι στο.. μπαλκόνι!

Ένα κέικ δεν μπορεί ποτέ να αποτύχει. Είναι από τα πιο νόστιμα και αγαπημένα γλυκά παγκοσμίως. Μπορεί να φαγωθεί ως πρωινό, ως συνοδευτικό καφέ ακόμα και σαν σνακ όταν πεινάσεις. Αν όμως βαρέθηκες τα κλασικά και θέλεις κάτι πιο ιδιαίτερο, πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις αυτή την συνταγή!

Yλικά

  • 3 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • Χυμό λεμονιού 2 κουταλιές της σούπας
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι

Εκτέλεση

Αρχικά προθέρμανε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Κοσκίνισε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι μαζί. Έπειτα χώρισε τα αυγά και σε ένα μεγάλο μπολ χτύπα τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Σιγά- σιγά ξεκίνα να προσθέτεις 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να σφίξουν.

Χτυπάς την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους αυγών, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού μαζί μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια πρόσθεσε το μίγμα αλευριού εναλλάξ με το γιαούρτι και τον κρόκο του αυγού. Συνεχίζει να ανακατεύεις απαλά με ένα κουτάλι το μείγμα με τα σπράδια και τη ζάχαρη. Τέλος ψήνεις το κεικ για 50 έως 60 λεπτά και μόλις ψηθεί το πασπαλίζεις με ζάχαρη άχνη.

Διαβάστε επίσης