Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κέικ Καρότου με Κρέμα Τυριού

Αυτό το κέικ καρότου είναι ιδανικό για το φθινόπωρο

Πλούσιες και ζεστές γεύσεις που θα σας θυμίσουν την αγαπημένη σας εποχή του χρόνου.

Υλικά

  • 250 γρ. καρότα, τριμμένα
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 150 ml φυτικό έλαιο
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 κ.γ. σόδας για ψήσιμο
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. τζίντζερ (προαιρετικό)
  • 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικό)

Συστατικά για την κρέμα:

  • 200 γρ. κρέμα τυριού (cream cheese)
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
  • 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση:

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
  • Σε ένα μπολ, συνδυάστε τα αυγά, το έλαιο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα.
  • Προσθέστε τα τριμμένα καρότα και ανακατέψτε.
  • Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ. Προσθέστε το μείγμα αυτό στο μείγμα των καρότων και ανακατέψτε καλά.
  • Προσθέστε τα καρύδια, αν χρησιμοποιείτε.
  • Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να περάσει ένα μαχαίρι καθαρό από το κέντρο του κεικ.
  • Βγάλτε το κείκ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώνει στο ταψάκι για 10 λεπτά προτού το βγάλετε και το αφήσετε να κρυώνει εντελώς.
  • Για την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδες. Προσθέστε την κρέμα τυριού και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν τα συστατικά και η κρέμα να γίνει λεία.
  • Απλώστε την κρέμα στον κρύο κείκ και σερβίρετε!

Διαβάστε επίσης