Αυτό το κέικ καρότου είναι ιδανικό για το φθινόπωρο
Πλούσιες και ζεστές γεύσεις που θα σας θυμίσουν την αγαπημένη σας εποχή του χρόνου.
Υλικά
- 250 γρ. καρότα, τριμμένα
- 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. ζάχαρη
- 150 ml φυτικό έλαιο
- 3 μεγάλα αυγά
- 1 κ.γ. σόδας για ψήσιμο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τζίντζερ (προαιρετικό)
- 50 γρ. καρύδια, ψιλοκομμένα (προαιρετικό)
Συστατικά για την κρέμα:
- 200 γρ. κρέμα τυριού (cream cheese)
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κ.γ. βανίλια εκχύλισμα
- 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση:
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Σε ένα μπολ, συνδυάστε τα αυγά, το έλαιο και τη ζάχαρη και χτυπήστε μέχρι να γίνει ένα ομαλό μείγμα.
- Προσθέστε τα τριμμένα καρότα και ανακατέψτε.
- Σε ένα άλλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το τζίντζερ. Προσθέστε το μείγμα αυτό στο μείγμα των καρότων και ανακατέψτε καλά.
- Προσθέστε τα καρύδια, αν χρησιμοποιείτε.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι και ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά ή μέχρι να περάσει ένα μαχαίρι καθαρό από το κέντρο του κεικ.
- Βγάλτε το κείκ από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώνει στο ταψάκι για 10 λεπτά προτού το βγάλετε και το αφήσετε να κρυώνει εντελώς.
- Για την κρέμα: Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρεμώδες. Προσθέστε την κρέμα τυριού και τη βανίλια και χτυπήστε μέχρι να ενσωματωθούν τα συστατικά και η κρέμα να γίνει λεία.
- Απλώστε την κρέμα στον κρύο κείκ και σερβίρετε!