Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κεφτεδάκια με σπανάκι και ανθότυρο

Από την Αργυρώ!

Κεφτεδάκια με σάλτσα στην κατσαρόλα, νόστιμος και θρεπτικός συνδυασμός με ανθότυρο, σπάνακι και ντοματίνια.

Για τα κεφτεδάκια με σπανάκι

  • 250 γρ. baby σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Λίγο αλεύρι επιπλέον για το πανάρισμα
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

Για τα ντοματίνια

Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση και τα βάζουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε το ξίδι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μέλι, το δυόσμο, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν.

Μαρινάροντας τα ντοματίνια με λίγα και απλά υλικά, ενισχύουμε στο 100% τη γεύση και τα αρώματα της ντομάτας.

Για τα κεφτεδάκια

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το σπανάκι, το ανθότυρο, την κεφαλογραβιέρα, τα αυγά, τα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Σταδιακά ενσωματώνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσουμε ένα μείγμα σαν ζύμη.

Παίρνουμε γεμάτες κουταλιές μείγμα, τις πανάρουμε σε αλεύρι και τις ακουμπάμε σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να τα ετοιμάσουμε όλα.

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό ή ζωμό και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε μέσα όλα τα κεφτεδάκια.

Τα αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά και στη συνέχεια τα στραγγίζουμε πολύ καλά.

Ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι και σε δυνατή φωτιά το βούτυρο και το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια, για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, να αποκτήσουν κρούστα και ρόδινο χρώμα.

Όταν πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές, προσθέτουμε τα μαριναρισμένα ντοματίνια μαζί με τα υγρά που έβγαλαν στο μπολ και τα αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3–4 λεπτά να «σπάσουν» τα ντοματίνια και να χυλώσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια με τα ντοματίνια και τη σάλτσα τους όσο είναι ακόμη ζεστά.

πηγή:https://www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης