Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κάθε πότε πρέπει να καθαρίζετε το στραγγιστήρι των πιάτων;

Ένα απαραίτητο εργαλείο της κουζίνας μας είναι το στραγγιστήρι των πιάτων.

Είναι το μέρος που ακουμπάμε όλα τα πιατικά μας, ποτήρια, κατσαρόλες και ότι άλλο πλένετε. Είναι πιστός φίλος της νοικοκυράς για να μπορεί να στραγγίζει τα είδη φαγητού και μετά με άνεση να τα αποθηκεύει.

Το συγκεκριμένο εργαλείο βοήθειας πρέπει να διατηρείτε καθαρό και να γίνεται απολύμανση συχνά. Όμως πόσες φορές δεν έχουμε ξεχαστεί και δεν το έχουμε φροντίσει να είναι καθαρό; Αρκετές είναι η απάντηση.

Πάμε να δούμε πως θα διατηρούμε καθαρό το στραγγιστήρι μας και κάθε πότε πρέπει να το πλένουμε.

Κάθε μέρα θα πρέπει να στραγγίζουμε τα νερά που συλλέγει. Γιατί είναι από τα σημεία ενός σπιτιού που συγκεντρώνουν τα περισσότερα μικρόβια. Επίσης ένα από τα αντικείμενα του σπιτιού που έχουν μεγάλη συγκέντρωση μικροβίων και βακτηρίων.

Μπορεί να φαίνεται καθαρό αλλά δεν είναι. Προσοχή λοιπόν γιατί όσο παραμένουν νερά στο συλλέκτη δημιουργούνται μικρόβια.

Σε κάθε μάζεμα των πιάτων που θα κάνετε πρέπει να τον αποστειρώνεται με ξύδι. Βάλτε σε μια φιάλη ξύδι και ψεκάστε τις επιφάνειες από το στραγγιστήρι.

Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήστε ζεστό νερό με υγρό πιάτων και μαγειρική σόδα ώστε να πλύνετε την επιφάνειά του. Η αναλογία που μπορείτε να βάλετε είναι 3 κ.σ μαγειρικής σόδας, 1 κ.σ υγρό πιάτων και ¼ της κούπας με ζεστό νερό.

Επομένως σε καθημερινή βάση μαζεύουμε όλα τα νερά και ψεκάζουμε με ξύδι όπως αναφέραμε παραπάνω. Ενώ ανά δύο μέρες καθαρίζουμε με λεπτομέρεια όλες τις επιφάνειες του σστραγγιστηριού σας.

Προσοχή λοιπόν στα πολύ λειτουργικά μας είδη! Άλλωστε η καθαριότητα είναι τα πάντα όλα!

Διαβάστε επίσης