Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καρπούζι στη σαλάτα για γεύση και δροσιά


Σαλάτα με καρπούζι, φέτα και αβοκάντο

Κλασικό και αγαπημένο το ταίριασμα της φέτας και του καρπουζιού! Εδώ τα παντρεύουμε σε σαλάτα και προσθέτουμε και αβοκάντο για μια πιο χορταστική πινελιά.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε λεπτές φέτες
  •  1/2 μικρή πιπεριά τσίλι (αν μας αρέσουν τα καυτερά, μπορούμε να βάλουμε ολόκληρη την πιπεριά)
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  200 γρ. φέτα σκληρή, κομμένη σε κύβους 1 εκ.
  •  2 αβοκάντο, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους 2 εκ. (τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε λίγο πριν από το σερβίρισμα, για να μη μαυρίσουν)
  • 500 γρ. καρπούζι, καθαρισμένο, χωρίς τα κουκούτσια, κομμένο σε κύβους 2 εκ. (το βγάζουμε από το ψυγείο τελευταία στιγμή, για να μη ζεσταθεί και μαλακώσει)
  •  1- 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  40 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για τη σαλάτα με καρπούζι, φέτα και αβοκάντο, σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε απαλά όλα τα υλικά.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr/

Διαβάστε επίσης