Καροτοκεφτεδάκια

Αρκετές φορές δυσκολευόμαστε να ταΐσουμε τα παιδάκια μας λαχανικά.

Αρκετές φορές δυσκολευόμαστε να ταΐσουμε τα παιδάκια μας λαχανικά.

Τα καροτοκεφτεδάκια λοιπόν είναι η ιδανική λύση για σένα που θέλεις να δώσεις λαχανικά στα παιδάκια σου, καθώς αποτελεί την κατάλληλη «κρυψώνα». Πάμε να δούμε πως θα φτιάξεις αυτά τα υπέροχα κεφτεδάκια.

Υλικά

  • 3 καρότα
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλετε
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα καρότα σε φέτες. Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν καλά. Μόλις είναι έτοιμα, τα πολτοποιούμε και στη συνέχεια κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα λιωμένα καρότα.

Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και τον προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και τη σκόνη σκόρδου, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια πλάθουμε και ζυμώνουμε τη ζύμη με τα χέρια μας για περίπου 2-3 λεπτά.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν τη χρησιμοποιήσουμε. Έπειτα, χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομματάκια ίσης ποσότητας και τα πλάθουμε σε μπαλάκια το καθένα ξεχωριστά. Τα πατικώνουμε λίγο για να ψηθούν όλα ομοιόμορφα.

Βάζουμε 2-3 κουταλιές ηλιέλαιο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Ψήνουμε τα κεφτεδάκια μας για 5-6 λεπτά από τη καθεμία πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα και σερβίρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Τα καροτοκεφτεδάκια μας είναι έτοιμα να τα απολαύσεις.