Είναι υπέροχες πανεύκολες και πάρα πολύ νόστιμες
Είναι υπέροχες πανεύκολες και πάρα πολύ νόστιμες με υλικά που όλοι έχουμε στο ντουλάπι μας.
1)150γρ καρύδια.
2)1 ζαχαρούχο
3)μισή σοκολάτα κουβερτούρα
4)1 πτι μπερ.
5)3 κουταλιές κακάο
6)1 φλιτζανάκι κονιάκ.
7)150 γρ φλούδα γλυκό πορτοκάλι.
8)1 σοκολάτα κουβερτούρα και 3 κουταλιές ηλιέλαιο για την κάλυψη.
Η διαδικασία είναι πανεύκολη. Βάζουμε στο μούλτι τα πτι μπέρ, τις καρύδες και τα αλέθουμε και στη συνέχεια τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Σε Μπεν Μαρί ζεσταίνουμε το ζαχαρούχο, βάζουμε την σοκολάτα, το κακάο και ανακατεύουμε. Μετά, ψιλοκόβουμε το γλυκό πορτοκάλι και ανακατεύουμε στο μπολ όλα τα υλικά μαζί να γίνουν μια μάζα.
Όταν γίνουν μία μάζα τα υλικά τα βάζουμε σε μια μεμβράνη και το δένουμε σαν ένα μεγάλο λουκάνικο. Το πιάνουμε από τις άκρες και με κυκλικές κινήσεις το σφίγγουμε να φύγει ο αέρας.
Ύστερα το βάζουμε ψυγείο για δυο ώρες. Όταν το βγάλουμε βγάζουμε την μεμβράνη και κόβουμε ροδέλες, Σε Μπεν Μαρί λιώνουμε την σοκολάτα με το ηλιέλαιο. Στη συνέχεια κάνουμε επάλειψη στις ροδέλες μας και οι καριόκες είναι έτοιμες, αφού κρυώσουν.