Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κάρι κουνουπιδιού με γάλα καρύδας και κάσιους

Απίθανο και νόστιμο!

Ένα απίθανα μυρωδάτο vegan κάρι, με κουνουπίδι, ξηρούς καρπούς, άφθονα μυρωδικά και γάλα καρύδας. Το συνοδεύουμε με ένα αφράτο ρύζι.

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  1 μεγάλο κουνουπίδι, χωρισμένο στα μπουκετάκια του (το κοτσάνι καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες)
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  3 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  •  3 εκ. φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  •  1 πιπερίτσα τσίλι (ή όση αντέχουμε), ψιλοκομμένη
  •  1½-3 κουτ. σούπας κάρι σε σκόνη (ανάλογα με τα γούστα μας)
  •  1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς
  •  5 κλωστίτσες κρόκος Κοζάνης
  •  1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  150 γρ. ντοματάκια κονσέρβας, χτυπημένα στον πολυκόφτη
  •  400 ml γάλα καρύδας
  •  70 γρ. κάσιους (ή φουντούκια ή αμύγδαλα)
  •  250 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  μπόλικα φύλλα κόλιανδρου (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κάρι κουνουπιδιού με γάλα καρύδας και κάσιους, κάνουμε ως εξής: Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 10 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο, το τζίντζερ και την πιπερίτσα τσίλι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να σκορπίσουν τα αρώματά τους, και ρίχνουμε τα ντοματάκια, το γάλα καρύδας και τα κάσιους (ή τα φουντούκια ή τα αμύγδαλα).
  4. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά.
  5. Πολτοποιούμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας με ραβδομπλέντερ (ή στον πολυκόφτη που διαθέτουμε) και το ρίχνουμε ξανά στην κατσαρόλα.
  6. Προσθέτουμε όσο ζωμό (ή νερό) χρειάζεται ώστε να έχουμε μια δεμένη, κρεμώδη σάλτσα.
  7. Βάζουμε στην κατσαρόλα το κουνουπίδι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι αλλά να μη διαλύεται.
  8. Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον κόλιανδρο ή τον δυόσμο και σερβίρουμε το κάρι κουνουπιδιού, συνοδεύοντας με ρύζι μπασμάτι.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης