Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καραμελωμένα Ποπ Κορν

Υλικά:

  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο ή λάδι καρύδας
  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο για το ποπ κορν
  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο για το καραμελωμένο σιρόπι
  • 1/2 φλ. καλαμποκέλαιο για το τελικό σχήμα
  • 1 φλ. ξηρά ποπ κορν
  • 1 κουταλιά τσαγιού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεστάνετε τα 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο ή λάδι καρύδας σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ποπ κορν και καλύψτε την κατσαρόλα. Ανακινείτε την κατσαρόλα σε καντήλι ώστε όλα τα κόκκαλα να παγιδεύονται μετά το πέσιμο.
  2. Όταν το ποπ κορν αρχίζει να σφίγγει τις ανατροπές, ανοίξτε το καπάκι και προσθέστε το μπέικιν πάουντερ. Ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν όλα τα κόκκαλα.
  3. Σε μια άλλη μεγάλη κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε τα 3/4 του φλιτζανιού καλαμποκέλαιο για το καραμελωμένο σιρόπι. Προσθέστε τη ζάχαρη, το νερό και το αλάτι. Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνει καραμέλα.
  4. Αφού η καραμέλα είναι έτοιμη, απενεργοποιήστε τη φωτιά και προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι καλαμποκέλαιο για να αραιώσετε την καραμέλα.
  5. Βάλτε το ποπ κορν σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε πάνω το καραμελωμένο σιρόπι. Ανακατέψτε καλά, ώστε όλα τα κομμάτια να είναι καλυμμένα με το γλυκό σιρόπι.
  6. Σερβίρετε τα καραμελωμένα ποπ κορν σε μεγάλο μπολ και αφήστε τα να κρυώσουν λίγο προτού τα απολαύσετε. Καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης