Πίστεψε με, αν το δοκιμάσεις μια φορά μετά δεν ξεκολλάς με τίποτα.
Ως frosting, ως καραμέλα στον καφέ, στην κρέμα καραμελέ ακόμα και στα παγωτά η καραμέλα γάλακτος είναι εγγύηση. Πίστεψε με, αν το δοκιμάσεις μια φορά μετά δεν ξεκολλάς με τίποτα. Πάμε λοιπόν να δούμε τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις ώστε να φτιάξεις μια επιτυχημένη καραμέλα γάλακτος. Το μόνο που θα χρειαστείς άλλωστε είναι μια κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα.
Υλικά
- Ζαχαρούχο Γάλα σε κονσέρβα
Εκτέλεση
Γεμίζουμε μια κατσαρόλα με νερό. Παίρνουμε μία κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα και αφαιρούμε το χαρτί. Την βάζουμε στην κατσαρόλα και την βράζουμε σε μεσαία φωτιά. Το νερό πρέπει να καλύπτει την κονσέρβα. Βράζουμε συνολικά 3 ώρες και προσθέτουμε καυτό νερό όποτε χρειάζεται για να καλύπτει την κονσέρβα. Στις 3 ώρες, κατεβάζουμε από τη φωτιά και χωρίς να βγάλουμε την κονσέρβα από μέσα, αφήνουμε να κρυώσει. Δεν ανοίγουμε σε καμία περίπτωση την κονσέρβα πριν κρυώσει εντελώς. Συντηρούμε σε αποστειρωμένα βαζάκια για 2-3 μήνες.