Τιμήστε τα σπιτικά και παραδοσιακά γλυκά
Μία συνταγή για ένα υπέροχο σιροπιαστό Κανταΐφι! Τιμήστε τα σπιτικά και παραδοσιακά γλυκά με αυτήν την εξαιρετική συνταγή!
Υλικά
- 495 γρ. νερό
- 675 γρ. ζάχαρη
- 120 γρ. καρύδια χοντροσπασμένα
- 1/2 κ.γ. κανέλα
- 500 γρ. φύλλο Κανταΐφι
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο αγελαδινό
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Για το σιρόπι βράζουμε για 2 λεπτά τη ζάχαρη με το νερό και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
- Βουτυρώνουμε 1 ταψί 26 εκ. και ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα.
- Κάνουμε το κανταΐφι ώστε να μην είναι κολλημένες οι κλωστές μεταξύ τους, τις χωρίζουμε σε μέρη και σε κάθε μέρος βάζουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα καρυδιού-κανέλας, τα τυλίγουμε σαν κύλινδρο, τα βάζουμε στο ταψί, τα βουτυρώνουμε με λιωμένο βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 160 για περίπου 1 ½ ώρα.
- Τέλος, χύνουμε το κρύο σιρόπι στο καυτό κανταΐφι και το αφήνουμε 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι.
Πηγή: dimitrismichailidis.com